Alva Charging Services door TenneT erkend als Congestion Service Provider 

Netcongestie dreigt steeds vaker door de opwek van duurzame energie. Als officiële, nationaal erkende CSP-partij wil Alva haar congestiemanagementdiensten aanbieden namens haar klanten. Op de momenten waarbij er sprake van netcongestie is, kunnen wij onze flexibiliteit inzetten om de stabiliteit van het elektriciteitsnet te waarborgen.

Netcongestie

Er is sprake van netcongestie als de vraag naar transport van elektriciteit (zowel bij de aanbieder als de afnemer) groter is dan de transportcapaciteit van het net. Netcongestie kan leiden tot verhoogde energieprijzen, stroomuitval en andere complicaties. Door onze congestiemanagementdiensten te gebruiken, kunnen we helpen deze problemen te voorkomen met ons flexibel vermogen.

Flexibel vermogen

Het flexibel vermogen bij congestiemanagement is het vermogen om pieken in vraag en aanbod van energie op te vangen. Met name de pieken in vraag zijn een belangrijke toevoeging bij Alva Charging Services.

Normaal sturen we de laadsessies alleen op de energieprijzen, dus als het aanbod hoger is dan de vraag. Als congestie volgens TenneT dreigt door een piek in de vraag naar energie, kunnen we voor die momenten laadsessies pauzeren. Dat doen we dan voor een zo groot mogelijk aantal auto’s om congestie te verminderen of helemaal te voorkomen. Zo helpen we voorkomen dat het stroomnet tijdelijk uitvalt door overbelasting.

Laadoplossingen

We kijken ernaar uit om onze intelligente laadoplossingen te benutten om iedereen toegang te geven tot duurzame en betaalbare energie. Als CSP-partij kunnen we een belangrijke rol spelen in de energietransitie.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze congestiemanagementdiensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Ook laden met negatieve energietarieven? Dat kan met onze slimste laadoplossing.

Bekijk de laadoplossingen van Alva

Volg onsContact

Alva charging services B.V.
Pyriet 5
9207GK Drachten

T 0850163611
support@alva-charging.nl

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.