2,6 miljoen duurzame kilometers geladen in 2022

Alva Charging Services heeft in 2022 voor maar liefst 2.600.000 aan duurzame kilometers geleverd via de verschillende laadoplossingen die we aanbieden. Daarbij moet je denken aan laadpalen bij bedrijven en bij medewerkers thuis, maar ook aan de laadpassen van Alva die voor onderweg worden gebruikt.

Het gaat hierbij om een totale hoeveelheid stroom van 511.210 kWh die is geladen. Even ter vergelijking, een gemiddeld Nederlands gezin gebruikt per jaar zo’n 2.479 kWh per jaar(!). Dat geeft wel aan dat elektrisch rijden in de lift zit in Nederland. 

Het meest trots zijn we wel op de donkergroene kilometers die we hebben geleverd. Van de 2,6 miljoen kilometers zijn namelijk 137.500 kilometers donkergroene stroom geleverd door Alva Charging Services.

De prijs van donkergroene kilometers van Alva ligt gemiddeld 42% procent ónder de marktgemiddelde prijs.

Laden met de laadpas van Alva

De resterende energie die is geladen is niet donkergroen, maar veelal wel groen. Zo hebben we van Alva laadpalen staan bij bedrijven die zelf zonnepanelen hebben waarmee hun wagenpark wordt geladen en er wordt natuurlijk geladen op momenten dat er geen donkergroene energie beschikbaar is. Bijvoorbeeld met onze laadpassen of als er geen overschot is aan groene energie. 

In 2022 is er voor ruim 600.000 kilometer aan stroom geladen met de laadpassen van Alva Charging Services. Deze worden onderweg of op openbare laadplekken gebruikt om te laden wanneer het nodig is. 

In 2023 zal het aandeel elektrische kilometers weer toenemen, en daarmee ook de geleverde elektrische kilometers die met onze laadoplossingen worden geladen.

Dat geldt ook voor de donkergroene kilometers. Meer en meer ondernemers stappen over om zo te besparen op de laadkosten.

Donkergroene stroom

Iedereen is bekend met groene stroom. Dit komt uit zonnepanelen of van windmolens. Maar er is stroom die nog groener is, die noemen we bij Alva donkergroen.

Donkergroene stroom is het overschot aan stroom dat duurzaam wordt opgewekt. Dit overschot ontstaat als er veel groene energie wordt opgewekt terwijl het verbruik laag ligt. Er is dan een teveel aan groene energie die we niet gebruiken en niet kunnen opslaan. Normaal zou dit verloren gaan. Met onze slimme laadoplossing maken we gebruik van deze energie.

Als jij je auto aan de lader hebt staan op deze momenten, dan zorgen wij ervoor dat jouw auto juist met déze energie wordt geladen tijdens de laadsessie. Daar hoef je niets voor te doen natuurlijk, dat regelen we met het slimme algoritme in onze app. 

Het mooie van donkergroene energie is dat hierdoor minder groen opgewekte energie verloren gaat en deze ook nog eens heel voordelig is. De prijs van donkergroene energie van Alva ligt gemiddeld 42% procent onder de marktgemiddelde prijs.

Ook overstappen op donkergroen elektrisch rijden? Bekijk onze laadoplossingen

Bekijk de laadoplossingen

Volg onsContact

Alva charging services B.V.
Pyriet 5
9207GK Drachten

T 0850163611
support@alva-charging.nl

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.