De laadpalen van Alva Charging Services aan het werk bij de Provincie Friesland

Provincie Fryslân kiest voor Alva Charging Services

De provincie Friesland stimlueert elektrisch rijden onder de werknemers. Om dat kracht bij te zetten wordt er inmiddels gebruik gemaakt van elektrische auto's van de zaak en elektrische poolauto's voor de medewerkers. Om deze auto's te laden heeft de provincie gekozen voor meerdere laadoplossingen van Alva Charging Services.

Dynamisch laden op de zaak

Voor de verschillende lokaties van de provincie is gekozen voor Dynamisch Laden. Met Dynamisch laden genieten ze van donkergroene energie en voordelige tarieven per kWh. Deze laadoplossing is ideaal voor poolauto's, bezoeker en werknemers die met de elektrische auto naar het werk komen. 

Dynamisch Laden zorgt voor een evenredige verdeling van het beschikbare vermogen over de aangesloten EV's. 

Swettehûs

Eén van de lokaties waar we de laadpalen beheren is het circulair gebouwde Swettehûs. Dit gebouw is circulair omdat er is gewerkt met gebruikte materialen die over een zo kort mogelijk afstand moesten worden vervoerd. Op die manier is de uitstoot van het project flink teruggebracht.

In het Swettehûs worden de vele bruggen in Friesland bediend. Daarnaast wordt het gebouw gebruikt als uitvalsbasis voor medewerkers van de provincie die op deze manier hun eigen EV of de EV van de zaak kunnen laden voor de volgende trip.

Ook de elektrische boot kan geladen worden met Alva Charging Services

Elektrische boot

De provincie Friesland heeft, naast een elektrisch wagenpark, ook een elektrische boot. Net als de de wagens moet deze geladen, en daarvoor gebruiken ze de laadoplossing van Alva voor. 

Naast het Swettehûs hebben we daarvoor een Eve Single Pro van Alfen (22 kWh) geplaatst waarmee de accu wordt opgeladen. 

Met de elektrische boot laat de provincie zien serieus werk te maken van de groene ambities, ook op het water.

Thuis ook Slim Laden van Alva 

Voor een deel van de medewerkers met een auto van de zaak is ook gekozen voor de Slimme Laadoplossingen van Alva Charging Services.

Met onze laadpaal met eigen energiecontract ben je verzekerd van de voordeligste tarieven en groenste stroom voor de thuisladers. Door het eigen energiecontract dat op zaak staat hoef je de kosten ook niet te verrekenen met de werknemer en heb je op ieder moment van de dag inzage in de actuele kosten en het verbruik.

Alva Charging Services wenst de prvincie Fryslan en de medewerkers veel veilige, voordelige en groene kilometers toe. Wil je meer weten over de laadoplossingen van Alva Charging Services? Kijk dan eens verder op de website of neem contact met ons op.

Bekijk de laadoplossingen  Neem contact met ons op

Volg onsContact

Alva charging services B.V.
Pyriet 5
9207GK Drachten

T 0850163611
support@alva-charging.nl

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.