De groenste energie om jouw elektrische auto op te laden

Zon en wind van Nederlandse bodem

Alva Charging Services kies je niet alleen voor de voordeligste stroom. Je kiest ons ook voor de groenste stroom van Nederland die ook nog eens van Nederlandse bodem komt. Donkergroene energie noemen we die. En dat is eigenlijk heel logisch.

Door rechtstreeks in te kopen op de energiemarkt (EPEX) kunnen we onze tarieven per kwartier aanbieden. En omdat we een samenwerking hebben met Van den Brug leveren we zelf ook nog eens voldoende energie voor zo'n 15.000.000 kilometers per jaar. Daar kunnen we met z'n allen nog wel even mee vooruit.

Bekijk de laadoplossingen

De energie van ons

Hoewel we met de energie van Van den Brug indirect voor maar liefst 15 miljoen kilometers zorgen kopen we de energie in op de energiemarkt, ofwel EPEX.

De EPEX-tarieven worden vooraf per kwartier vastgesteld waarbij vraag en aanbod tegenover elkaar worden gezet. Gebruik je energie wanneer iedereen in Nederland dat doet, dan is de kostprijs hoog. Daarnaast is het aanbod groene energie dan onvoldoende en dus is grijze energie nodig om aan de vraag te kunnen voldoen.

Doe maar groene energie

Als je energie gebruikt als de vraag laag is, is de kostprijs ook laag. Deze zakt dan ook regelmatig onder het gemiddelde. Op dat moment komt het aanbod alleen uit groene bronnen zoals zonnepanelen of windmolens.

Omdat deze energie niet allemaal kan worden opgeslagen terwijl er onvoldoende vraag naar is gaat de prijs omlaag. Op goede dagen krijg je zelfs te maken met negatieve energieprijzen. Laden levert dan geld op!

15 miljoen groene kilometers van Van den Brug

Alva Charging Services werkt samen met Van den Brug. De daken van Van den Brug zijn gevuld met zonnepanelen waarmee per jaar meer dan voldoende stroom wordt opgewekt om Van den Brug te voorzien van energie.

De resterende hoeveelheid stroom die wordt opgewekt is goed voor zo'n 15 miljoen elektrische kilometers per jaar. Dat zijn heel veel groene kilometers op jaarbasis.

Heb jij op de zaak ook zonnepanelen liggen? Dan draag je daarmee indirect ook bij aan de vergroening van het elektrisch wagenpark. 

Onze app aan het werk

Met de app zorgen we ervoor dat jouw auto geladen wordt op de momenten dat de energie voor de laagste kostprijs wordt aangeboden.

Jij geeft in de app aan wanneer je auto dient te zijn volgeladen. De app gaat aan het werk en weet precies op welke momenten stroom het voordeligst is. Met die informatie zorgt de app ervoor dat jouw auto is volgeladen op het aangegeven moment en dat dit met de voordeligst mogelijke stroom is gebeurt.

Zo pak je naast de groenste stroom ook de voordeligste stroom.

Bekijk onze laadoplossingen

Ben jij als werkgever op zoek naar een voordelige en groene laadoplossing voor jouw werknemer of voor op de zaak? Bekijk de laadoplossingen van Alva Charging Services of neem contact met ons op.

Bekijk onze laadoplossingen

Volg onsContact

Alva charging services B.V.
Pyriet 5
9207GK Drachten

T 0850163611
support@alva-charging.nl

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.