Bespaar op terugleveringskosten met Alva Charging Services

Onlangs maakte VandeBron als eerste energieleverancier bekend kosten te gaan rekenen voor het terugleveren van energie. Dat betekent dat eigenaren van zonnepanelen binnenkort minder voordeel hebben van de zelf opgewekte stroom. Het terugleveren van opgewekte stroom brengt kosten met zich mee en die beginnen scheef te lopen, aldus VandeBron. 

Met de slimme laadoplossingen van Alva Charging Services kun je je hoeveelheid teruggeleverde stroom beperken en zo ook op deze kosten besparen. Hoe dat kan? Dat leggen we uit. 

Besparen op terugleveringskosten met Alva Charging Services

Alva maakt al slim gebruik van de momenten dat er meer stroom wordt opgewekt ten opzichte van het gebruik. Deze lage of zelfs negatieve prijzen laten je enorm besparen op de laadkosten voor je EV. Maar heb je zonnepanelen, dan kun je ook gebruik maken van de zelf opgewekte stroom. En op die manier bespaar je ook op de terugleveringskosten als je klant bent bij VandeBron. Hiervoor gebruiken we de slimme app die Stekker heeft ontwikkeld.

Met de slimme app kun je kun het laden ook sturen op basis van de opwek van je eigen zonnepanelen. Door middel van Solar Forecasting en de wensen van de berijder wordt er een laadplanning gemaakt die maximaal gelijktijdigheid van je zonnepanelen vergroot. 

Zo lever je minder energie terug, bespaar je dus op de terugleveringskosten van VandeBron en vergroot je de stabiliteit van het energienet!

Teruggeleverde energie in het kort

Er wordt steeds vaker meer energie opgewekt dan we verbruiken. Leveranciers leveren in dat geval deze energie terug aan het energienet zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Daarvoor worden kosten gerekend en die kosten komen nu voor rekening van gebruikers zonder eigen opwek. Aangezien de hoeveel teruggeleverde energie oploopt lopen deze kosten steeds hoger op. 

Als gevolg van de salderingsregeling gaat VandeBron als eerste energieleverancier hiervoor terugleveringskosten rekenen bij klanten die energie leveren aan VandeBron. De teruglevering kost VandeBron steeds vaker geld, als energieprijzen negatief zijn bijvoorbeeld. De hoogte van het bedrag hangt af van de hoeveelheid stroom maar zal volgens VandeBron voor de meeste klanten uitkomen tussen de € 10 en € 20 per maand, bovenop de reguliere energierekening. 

Het doel van deze oplossing is om de terugleveringskosten eerlijker te verdelen onder de klanten. Deze kosten worden dan ook alleen in rekening gebracht bij klanten die zelf energie opwekken. 

Heb jij zonnepanelen en ben je klant bij VandeBron? Dan kun je met de slimme laadoplossingen van Alva Charging Services op deze kosten besparen.

Ook overstappen op donkergroen elektrisch rijden? Bekijk onze laadoplossingen

Bekijk de laadoplossingen

Volg onsContact

Alva charging services B.V.
Pyriet 5
9207GK Drachten

T 0850163611
support@alva-charging.nl

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.